Rimpels door de zon

22 februari 2024

Natuurlijk verzorg je je huid als je luiert of wandelt in de buitenlucht. Toch kunnen rimpels door de zon ontstaan. Veel mensen houden van de  warmte die de zon geeft en je krijgt er een zonnig gevoel bij. De zon stemt je happy. Maar … we weten inmiddels dat blootstelling aan de zon – UV-straling – ernstige schade kan brengen aan onze huid. Rimpels door de zon is een van de meest opvallende effecten. In dit blog vertel ik hoe UV-straling rimpels veroorzaakt en wat je eraan kunt doen. En ik vertel je over de mogelijkheden van verschillende behandelingen die door huisarts Jan Aussems worden uitgevoerd. Gewoon bij Permanent Mooi.

Stoor je je aan die rimpels door de zon

UV-straling

De UV-straling van de zon bestaat onder andere uit UVA en UVB. De UVB-stralen kunnen je huid verbranden. De UVA-stralen dringen diep door de huid waar deze schade toebrengt aan het collageen. Collageen is een essentieel eiwit dat zorgt voor stevigheid en elasticiteit. Daardoor ontstaan rimpels door de zon. Want de huid mist de veerkracht. Een minder veerkrachtige huid ontstaat ook bij het ouder worden, de zon – UVA – versnelt het verouderingsproces. Eerst verschijnen de fijne lijntjes, gevold door diepere ‘vouwen’ in de huid. De huid – lees jouw uitstraling – oogt minder veerkrachtig en jeugdig. Ik schreef al eerder over de stofjes die worden gebruikt bij injectables in het blog Het geheim achter de eeuwig jonge uitstraling. Lees het nog eens door als je geïnteresseerd bent in deze materie.

Rimpels door de zon voorkomen

Het beschermen van je huid tegen UV-straling is van belang om vroegtijdige huidveroudering en de vorming van rimpels te voorkomen. Het beste is om dagelijks een dagcrème te gebruiken met een SPF (Sun Protection Factor). Vaak is die te laag voor de zomer dus breng je extra zonnebrandcrème aan. Minimaal SPF 30 wordt vaak aanbevolen.

Echter, zelfs met de beste zorg kan het natuurlijke verouderingsproces winnen, wat resulteert in ongewenste rimpels en vouwen in je gezicht die niet gemakkelijk kunnen worden behandeld met eenvoudige crèmes.

Om je huid een verjongende boost te geven

Stoor je je aan rimpels en vouwen in je gezicht?

Bespreek NU de mogelijkheden

Ja, ik boek geheel vrijblijvend en gratis een telefonisch adviesconsult

Het begint bij jouw behoefte en de mogelijkheden bespreken, ook de kosten

Rimpels door de zon en rimpels ‘gewoon’ door huidveroudering, het is fijn dat je er iets aan kan doen. Wij, Jan en ik, zien onze kleinschalige huidpraktijk als een uitkomst voor mannen en vrouwen die subtiele verbeteringen willen zien. De injectables zijn in onze ogen bedoeld voor de leeftijdsgroep van rond de 40 en ouder. Persoonlijk en op maat gemaakte behandelingen zorgen voor tevredenheid en een uitstraling die bij je (leeftijd) past. Het gratis beeldbelconsult geeft inzicht in de behandeling en de kosten. Zo heb je geen verrassingen achteraf. De conditie van je huid wordt beoordeeld en de meest geschikte behandeling worden besproken. Van het verminderen van fijne lijntjes tot het herstellen van volumeverlies.

Terug naar het onderwerp – rimpels door de zon

De zon is een van de belangrijkste veroorzakers van vroegtijdige huidveroudering en rimpels. Zorg dus goed voor je huid. En als het dan eenmaal zover is kun je bij Permanent Mooi terecht. Wat jij kan doen is een vrijblijvend beeldbelconsult inplannen, maak die afspraak. Dan kan je uitleggen waar je je aan stoort en wat je wensen zijn. 

Huidverbetering op maat

Permanent Mooi is een kleinschalige praktijk die gericht is op een persoonlijke aanpak van de meest uiteenlopende wensen op het gebied van behoud van jouw uitstraling. We kijken naar waar je je aan stoort en wat je wilt verbeteren om jezelf goed te blijven voelen. Injectables zijn daar een voorbeeld van. Wil je meer weten over permanente make-up, medische tatoeage en andere vormen van huidverbetering? Kijk dan op website van Permanent Mooi.

Terug naar overzicht